Sitemap    |    Mijn Mendel    |    Contact
  Zoeken
Nieuws

Nieuws

No articles match criteria.

Agenda

Nieuws van het Mendelcollege

25-4-2014

De sectie Aardrijkskunde kreeg twee gastlessen Geografische Informatiesystemen (GIS) aangeboden. GIS heeft als kenmerk dat op het beeldscherm kaarten getoond worden waaraan allerlei informatie gekoppeld is.

Gastles Geografische Informatiesystemen

Onlangs mochten 1A2 en 1EGA1 kennismaken met het GIS-pakket QGIS. De leerlingen konden de verschillende kaartlagen aan- en uitzetten en er informatie uit opvragen. Margit Stapel van GISwijzer kwam de gastles geven. Ze had twee leuke opdrachten voorbereid. Een van de opdrachten ging over de Efteling. Met behulp van de verschillende kaartlagen konden de leerlingen de attracties van de Efteling kiezen van die zij graag wilden bezoeken. Ook hebben ze gemeten hoe ver het is van de parkeerplaats naar de dichtstbijzijnde wc's. Richard Duivenvoorde van de QGIS-'community' en meneer Kruiper van ICT hebben geholpen met de installatie en de lessen.

"Het was mooi om te zien hoe het GIS-programma in elkaar zat en hoe het werkte. We hebben ook veel gelachen." Dion Cobelens 1EGA1 "Ik vond het erg interessant omdat het GIS-programma heel uitgebreid is." Ide Fokkink 1EGA1

Een verslag van de installatie van het programma en een paar foto's staan op de QGIS website (http://www.qgis.nl/2014/04/22/qgis-in-de-klas-onder-windows/?lang=en)

Mendelcollege    •    Pim Mulierlaan 4    •    2024 BT    •    Haarlem    •    023 - 52 58 421